Pagina's

donderdag 8 mei 2014

Groningen: Schilderswijk, Kostverloren laten van zich horen bij de Maskerade.

Groningen, donderdag 08 mei 2014, Everyday Compleet fotograaf nieuws Afbeelding(de wijkwebsite van de  Schilderswijk of logo klikken)
AfbeeldingGroningen: Schilderswijk, Kostverloren laten van zich horen bij de Maskerade.
Maskerade is van vroeger een optocht : De Maskerade is een oude lustrumtraditie van de universiteit waarbij studenten gekostumeerd door de stad trokken. Vanuit de hele provincie kwam men kijken naar de optocht waarbij studenten historische figuren en verhalen uitbeeldden. Dit gebruik is later uitgebreid met serenades en openluchttheater. De laatste Maskerade vond plaats in 1914. Precies 100 jaar geleden. Nu is hét moment om deze bijzondere traditie in ere te herstellen.
Schilderswijk en Kostverloren laten zich niet alleen horen, maar ook zien, want wat de buurtbewoners (die van ouds her al een van de actiefste buurten uit Groningen zijn).,Nu van plan zijn,,, en aan het uitwerken zijn. Is nog een groot geheim. Net als vele wijken uit de stad worden er kunstwerken opgebouwd. Die aansluiten bij het thema en de achtergrond van de wijk. Maar in een nieuw jasje, Namelijk 2014, student en stadswijk Schildersbuurt/ Kostverloren. Daar zijn de trossen al los en varen naar de 14 juni toe de grote avond van de onthulling.
Bijna Elke wijk is aangesloten bij een studentenvereniging, organisatie van rug 400 jarige jubileum, en De Schildersbuurt waar Kostverloren een onderdeel van is die er later is bij gebouwd. Wordt samengevoegd in dit evenement onder de noemer Schildersbuurt.
Wij van Everyday Compleet Fotograaf, sector Noord Houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en feesten gedurende de maand : For Infinity 400 jaar, dit is een onderdeel van een jaar aandacht voor het jubileum 400 jarige verjaardag van de Rijksuniversiteit.
Wat doen we zonder kennis, Groningen is hier trots op.
Afbeeldingvoor meer info klik op de afbeelding en u gaat direct naar de site van rug400.nl
Afbeelding uw compleet Fotograaf i.o. ( Maatschappelijk en ideaal hobby fotograaf)
Afbeelding auteursrechten zijn van toepassing werk van Everyday Compleet Fotograaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten