Pagina's

zaterdag 24 mei 2014

Gift for Infinity: Iedereen in beweging voor Actief Oud is Goud

Actief Oud is Goud! – het evenement

AfbeeldingGroningen, zaterdag, 09.30 uur E.C. Fotograaf bezocht: een afgeladen en vol Broerplein. Foto: met beeld projectie rechterhoek!

Op vrijdag 23 mei , gisteren van 12.00 uur tot 00.00 uur. Was  er een groots evenement op het Academieplein, waarbij ‘Actief Oud is Goud’ in de spotlights stond.

 Er was voor ieder wat wils, voor zowel scholieren en studenten, als volwassenen en ouderen. Tijdens het  evenement kon  je meer te weten komen, over het onderzoek erna en de organisatie  spanden zich in en zamelden  samen geld in voor  “Actief oud is Goud ” the Gift.
 
Het werd afgesloten met een set van het orkest i.s.m. het was zo een spektakel geweest dat er minuten achter elkaar werd geklapt en gejuicht. Het was ook onvoorstelbaar mooi en goed op elkaar afgestemd. Wat een spektakel. Zelfs op de Vismarkt was op het podium die vandaag voor de nacht van de wetenschap wordt gebruikt: Een groot beeldscherm met geluid die de opnames uit Broerstraat van het spektakel weergaven.  Geslaagd met vlag en wimpel, een dikke 9 + is project als je het in cijfers tussen de 0 en de 10 mag uitdrukken.
>> fotograaf, Bert Bakema,:,, perfectie in mimiek en houdingen in de uitvoering!

AfbeeldingActief Oud is Goud! – het onderzoek

De viering van het 400-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit gaat gepaard met een wetenschappelijk onderzoek waar iedereen aan kan bijdragen: een Gift for Infinity – een cadeau aan de toekomst. In september 2013 kon het publiek stemmen op één van de drie onderzoeksvoorstellen en met bijna 50% van de ongeveer 8.000 stemmen werd ‘Actief Oud is Goud’ het winnende onderzoeksvoorstel. In aanloop naar en tijdens een groots publieksevenement staat ‘Actief Oud is Goud’ centraal. Van de 2,6 miljoen 65+’ers in Nederland is een miljoen eenzaam tot zeer eenzaam. We weten dat als je blijft meedoen in de maatschappij, je gelukkiger, actiever, fitter en gezonder blijft. Maar hoe werkt dat? Waarom blijft de een wel actief en de ander niet? Hoe zorgen we dat niemand ‘verpietert’? Overheden, bedrijven en het publiek kunnen het zelfgekozen onderzoek steunen. Hoe precies? Daarover is meer informatie te vinden op www.rugsteunt.nl. <<<tevens de bron van deze alinea.

Let op vanavond : De Nacht van Kunst & Wetenschap,

er zijn nog kaartjes, maar wees der wel op tijd bij!!

Vanavond. Op 24 mei is de binnenstad van Groningen hét centrum van kunst en wetenschap. De route van De Nacht voert je langs onverwachte ontmoetingen tussen kunst en wetenschap op bijzondere plekken. Met Douwe Bob, Vincent Icke, Club Guy & Roni, Leo Bormans, Typhoon, Lebowski Achievers en véél meer. Voor 10 euro heb je toegang tot alle (bijna 230) acts. Check het volledige programma en koop je kaarten op denachtvankunstenwetenschap.nl : bron en voor meer informatie over de nacht van de wetenschap.
Afbeelding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten