Pagina's

vrijdag 23 mei 2014

Sta op Voor jou Schilderswijk en Kostverloren en loop in de Maskerade 14 juni a.s.

Loop mee 14 juni a.s. in de Maskerade – Move-it! Door de Binnenstad Van Groningen

Voor alle personen uit de wijk: Kostverloren, en Schilderswijk. "Sta op en Loop zelf mee:,,beleef het." Er wordt voor alles gezorgd. Meld je aan, want dit wil je niet mis lopen.
 Lees hieronder of ga naar de site van de universiteit Groningen www.rug400.nl voor meer informatie.

Bent u beschikbaar of een groepje uit uw wijk ?
Op 14 juni 2014 tussen 18.00 uur verzamelen op de Ossenmarkt. Tot ongeveer tot 21.00 uur.

Waarna u zelf kunt verder feesten. Doe mee: Jong of Oud. Ook al bent u slecht te been wij zorgen voor u en geef je snel op. !!!

 Middels mailadres: Everyday.cf@live.nl t.a.v. Dhr. B. Bakema/ ( Wijkbewoner Kostverloren/ Schilderswijk) of
of via de site van de Universiteit rug 400:
 http://www.rug400.nl en ga naar de contact pagina.  t.a.v. Maskerade, O.l.v. en t.a.v. Merlijn/ Kunstenaar die voor ons en met ons een uniek kunstwerk bedacht heeft.
 
http://www.rug400.nl/nl/contact Vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact op.

Een oude traditie in een nieuw jasje

De Maskerade is een oude lustrumtraditie van de universiteit waarbij studenten gekostumeerd door de stad trokken. Vanuit de hele provincie kwam men kijken naar de optocht waarbij studenten historische figuren en verhalen uitbeeldden. Dit gebruik is later uitgebreid met serenades en openluchttheater. 
 (1914)De laatste Maskerade vond plaats in 1914. Precies 100 jaar geleden. 

 (2014)Nu is hét moment om deze bijzondere traditie in ere te herstellen. 2014 , studenten en stadjers gaan samen, 7 wijken, meerdere Studentenverenigingen, en diverse organisaties. Gaan met een kunstenaar een kunstwerk bouwen. In de binnen stad op 14 juni showen zij door Paraderen en gekostumeerd rond te trekken door de binnen stad met een moderne versie van 1914. U zult u ogen niet kunnen geloven?

De maskerade heeft een waardevolle plek in de geschiedenis van de universiteit en de stad. Om dit gebruik weer volledig tot zijn recht te laten komen, bestaat de Maskerade – Move it! uit vier verschillende onderdelen, gebaseerd op elementen uit de oude traditie.  

14 Juni 2014 a.s. Na het avondeten tussen 18.00 en 18.30 uur ( de juiste tijden krijgt u als u contact opneemt en als uw en de uwen zich aanmelden. ) Dit kan bij diverse medewerkers van het project die zich vrijwillig in zetten als stadjer om samen met de studenten vereniging Vindicat, Het Usva en natuurlijk de Rug zelf.

Contact:
Bij of Dhr. B. Bakema. Zelf woonachtig in de wijk en actief in het geheel. 
E-mail: Everyday.cf@live.nl
Tel: 06-50.99.85.10. 
 Tevens het nummer van Everyday Compleet Fotograaf in Groningen e.o.   
Nummer hierboven en Website www.efotograaf.web.com 
"Voor het boeken van een Maatschappelijk Fotograaf i.o. , dus een deel winst gaat naar een goed doel. Of wij fotograferen voor een goed doel.

http://www.rug400.nl/nl/contact Vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact op. 
Vermeld wel in de mail dat het gaat om de Maskerade / Schilderswijk/ Kostverloren/ o.l.v. Kunstenaar en Grafisch specialist Merlijn. Meelopen in de Parade verkleed als .....? Dat is nog strikt geheim.

Het is een heel erg laagdrempelige groep en aardige, vriendelijke en vrolijke mensen. En u bent van Harte Welkom. Zo zal u ook worden ontvangen. Als welkom en Samen een als een  groep. En nog een hele leuke groep ook!!!! 
Dus geef je snel op.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten