Pagina's

vrijdag 11 juli 2014

Gyas Groningen Lustrum10daagse

Lustrum 10 daagse Gyas
Lustrum 10 daagse Gyas /Hobby Fotograaf Bert Bakema/ everyday compleet fotograaf

Donderdag 10- 07- 2014 Nieuws uit Groningen
Lustrum voor de roeivereniging uit Groningen. Geen feestje, maar een tal van evenementen waar de Gyas vereniging zich onderscheid om op deze manier het 50 jarige jubileum te vieren.

Het programma begon met een opening knaller. Niet door een lokale aardbeving, maar door het startschot van het Openingsfeest: (21:30 tot 4:00), 50 jaar is niet niks. Een trotse club heb ik gemerkt, maar dat komt later. 

Op de site waar u natuurlijk alle verdere informatie kunt vinden, namelijk : www.lustrumgyas.nl/
Op de site.!! Staat een opmerkelijke uitspraak en zegt: ” We vieren dat Gyas 50 jaar is en laten we dat doen in Gyas stijl. Komt dus allen in je meest mooie Gyas outfit en draag het met trots. Be there, b!e Gyas”

Dat zegt natuurlijk al veel over de beleving van en binnen de roeivereniging. Het programma kent elke dag een opeenvolging van (uit persoonlijke ervaring) goed georganiseerde activiteiten. 
Bij Gyas, waar de lustrumkleuren groen en goud zijn is de inzet en vreugde dagelijks terug te zien in de waardering door hun gasten. Afgelopen dinsdag stond de dag in het teken van roeien. Een roei en kano clinic. Die kon je volgen om jou techniek te testen en te verbeteren. 

Zoals bij alle activiteiten kun je inschrijven via de inschrijflijst. Die vind je op de site, maar deze link hiervoor in het blauw kun je gebruiken om daar, na het lezen van dit artikel u in te schrijven voor wat volgen gaat.
 De avonden worden met echte lustrum activiteiten ingevuld. En zo hoor je feest te vieren, actief en met een drankje. Bijvoorbeeld een Pubquiz (21:00), afsluitend met een klein borreltje of fris als je de dag erop examens moet maken.

Let op 09-07-2014 is Woensdag j.l. De zeilactiviteit was dor de goede wind op maat best te doen. En ongemerkt krijg je een gratis bruin kleurtje erbij!  Het volgende evenement was zo leuk en goed bedacht. En met volle moed en wederom de goede en strakke organisatie dit dit mogelijk maakt.

Begon om 16.00 uur op een groot festival veld vlak naast de plek waar menig roeier zijn eerste slagen te water liet raken in opleiding van GYAS. jullie konden genieten van de bands Lightwise, Tied Laces en Priem! Bovendien konden de hitjes van de DJs van Mayday en Released niet ontbreken tijdens een Externen dag. Behalve muziek was er op het festival verschillende attracties en natuurlijk een drentschveld aanwezig zijn. Als hobby fotograaf  en als mens ging het mij na een uitstekende start toch even aan het hart.
 Dat de weermannen code oranje hadden afgegeven

Ondanks die code was het super en gezellig. Wedstrijden wat leek op American football, werden gepast gespeeld met een traktatie pils uit fles. Dus hard om hard. Is der onder leiding van een scheids goed gespeeld.  Optredens op het festival terrein waren erg goed, En na de regenbui. Waar goed en professioneel mee gedeald werd. Was de draad weer snel opgepakt. Dansen op de muziek, lekker samen zijn ……

Om het festival gevoel compleet te maken zal er op het festivalterrein Speciaalbier worden getapt vanuit een 18 meter lange bus! speciaalbierbus.nl, De ijscoman en bij horende kar, patat e.d. vanuit een leuke verzorgde wagen en vele andere extra’s maakten het compleet. Vooral het podium werd druk bezocht om de voetjes van de vloer te bewegen. Op het ritme van mooi muziek.

10,11,15 en 16 juli 2014 , zullen er nog tal van evenementen zijn. 
 Maar daarvoor hoop ik u daar te kunnen verwijzen naar de site van de Organisatie/ commissies,:www.lustrumgyas.nl/


De lustrum week commissie bestaat uit:
- Koen Luppes en Tom Wisseborn (Voorzitters)
- Sjoerdtje Visser (Abactis)
- Tom Buurke (Locatie)
- Aniek Strookappe (Feesten en Artiesten)
- Loïs de Haan (Activiteiten)
- Anne Bastin
- Rick van Gerwen

Check deze pagina regelmatig voor meer updates over de lustrumweek!
Heb je vragen of suggesties? Mail dan naar evenementen@lustrumgyas.nl. of mail ons voor een fotoverslag door hobby fotograaf Bert Bakema. Voor meerdere fotografen tegelijk is altijd wat voor te regelen en zeker geen probleem. Mail dan naar everyday.cf@live.nl , maar ook via ons nieuwsblog over Groningen e.o. kunt u via de contact pagina reageren. Of knip en plak het mail adres!!
e.c. fotograaf, Groningen e.o.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten